פלפלים ממולאים

פרגית בזעתר

4 כרעיים של עוף מחולקת לשוק ירך או פרגית
3/4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
כוס דחוסה של עלי זעתר ללא גבעול
1/2 כוס יוגורט צאן סמיך
כפית סומק, 1/2 כפית בהרט, מלח ים
שמן זית

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. בקערה מערבבים עוף, יוגורט, סומק, בהרט, מלח ועלי זעתר.
3. בקערה נפרדת, מערבבים פרוסות בעובי 1/2 סנטימטר של תפוחי אדמה עם שמן זית ומלח.
4. מסדרים בתבנית את כל המרכיבים בשכבה אחת צפופה- מסדרים את חלקי העוף, מפזרים את עלי הזעתר המתובלים סביבם ובניהם, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בין נתחי העוף.
5. מניחים את התבנית בחלקו התחתון של התנור וצולים במשך שעה או עד שהעוף ותפוחי האדמה שחומים ופריכים. במידה ומצטברת כמות גדולה של נוזלים בתחתית, אפשר לנקז אותם לתוך קערה באמצע הצלייה ולזלף מעט מהם מעל העוף ותפוחי האדמה.