אורז פרסי

3 כוסות אורז
חבילת שמיר
שמן זית
1/2 כוס מים
1/2 קילו פרגית
2 תפוחי אדמה
אבקת מרק בצל
מלח, פלפל, כורכום

הוראות הכנה

1. לשטוף 3 כוסות אורז ולהשרות במים במשך שעה. לאחר מכן לשטוף עם שהמים צלולים ולסנן.
2. להרתיח חצי סיר מים וכף מלח.
3. להכניס את האורז לסיר עם המים הרותחים ולבשל כשמונה דקות.
4. לסנן במסננת ולשטוף במים קרים (כמו שעושים בפסטה).
5. לערבב בחלקים את האורז עם השמיר הקצוץ.
6. בסיר טפלון שמים 2 כפות שמן, 1/2 כוס מים ו1/2 כפית כורכום.
7. להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות של כחצי סנטימטר ולטגן עד הזהבה, לאחר מכן להוציא אותם.
8. חותכים לרצועות את הפרגיות, מטבלים במלח, פלפל, כורכום וכף אבקת מרק בצל.
9. באותו סיר טפלון- מרפדים את התחתית בתפוחי אדמה, שופכים מחצית מהאורז, שמים עליהם את הפרגיות המתובלות ומעליהם את המחצית השניה של האורז.
10. מבשלים עם מכסה על אש בינונית כחצי שעה.
11. לוקחים 1/2 כוס מים רותחים ומוסיפים 2 כפות שמן וקצת כורכום ומטפטפים מעל האורז.
12. עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים.
13. הופכים את האורז על צלחת ההגשה, כאשר תפוחי האדמה צריכים להיות למעלה.