מרק גריסים

25 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
בצל גדול
2 כרישות
500 גרם פטריות - שמפיניון ופורטבלו
כף עלי טימין
צרור פטרוזיליה
5 כוסות אבקת מרק עוף
200 גרם פטריות מיובשות
1/2 כוס גריסים

הוראות הכנה

1. בסיר מחממים את החמאה ושמן הזית.
2. מטגנים את הבצל והכרישה עד שיתרככו מעט.
3. חותכים את הפטריות הטריות לקוביות ומוסיפים לסיר, יחד עם עלי הטימין והפטרוזיליה ומטגנים כ2 דקות.
4. מוסיפים את המים והפטריות המיובשות ומתבלים במלח ופלפל. 
5. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
6. למרק סמיך- טוחנים כעת את הירקות במעבד מזון או בבלנדר מוט.
7. מוסיפים את הגריסים ומבשלים כשעה עד שיתנפחו ויתרככו.